top of page

rust, ruimte en een zwembad

Domaine Savoir Vivre

3 vakantiehuisjes - gîtes 

vakantie zonder kinderen bij 

Nederlandse eigenaren in Frankrijk

de omgeving
Ligbedden bij hetzwembad, uitrusten op vakantie

Vrijheid Blijheid

Wij willen dat je een ongestoorde vakantie hebt. Daarnaast willen wij je ook ontzorgen. Je kunt ervoor kiezen om dagelijks een lekker Frans ontbijt bij ons te bestellen. Ook kan je 2 x in de week met ons mee eten bij onze table d'hote. Wil je dat niet, geen probleem. Het is jouw vakantie!

les pierres Jaumatres

Les Pierres Jaumatres

Les Pierres Jaumatres. Zoals wij in Nederland de hunnebedden kennen zijn er bij ons de gestapelde stenen van Les Pierres Jaumatres. Een leuke wandeling naar 600 meter hoogte waar ze liggen. Daarna een lekker kopje koffie bij het restaurant bij de ingang.

Vakantie 2024 Frankrijk? Domaine Savoir Vivre!
20200913_164659_edited.jpg

La Toulsx st. Croix

La Toulx st. Croix zijn 2 prachtige torens op het hoogste punt even voorbij Boussac. De route er naar toe is al prachtig en het uitzicht nog mooier. Bij helder weer kijk je tot aan Clermont Ferrand en de Puy de Dome. In het dorpje staat een kerkje uit de 12e eeuw, eenvoudig en sober, maar o zo mooi.

Dorpjes in de buurt

In de buurt van La Gardette liggen diverse gezellige dorpjes. Boussac met zijn mooie kasteel en supermarkt, Sainte-Sévère-Sur-Indre met een heerlijke verse bakker, La Châtre waar de grotere supermarkten zich bevinden en waar regelmatig op het stadsplein gezellige marktjes zijn. Chateaumeillant (niet verwarren met...) waar de wijn route doorheen gaat en waar een aantal heerlijke wijnhuizen zijn.

Montlucon, een mooie grote stad met zijn typische vakwerkwoningen. 

 

20210905_171211_edited.jpg

Water in de buurt

Water, belangrijk voor ons leven maar ook voor onze vakantie. In onze omgeving is veel water en watersport te vinden. Heerlijke plekken om te zwemmen of te relaxen. Over het stuwmeer van Sidiailles kan je abseilen en klimmen tussen de bomen. Beaulieu is onze favoriete plek om te zijn gezien haar rust en water. Je leest het al, voor iedereen is er wat te doen!

20210905_162014.jpg

Wat mooie foto's

Hier een aantal mooie foto's die wij in de buurt hebben genomen tijdens onze meerdere toertjes door de omgeving.

Kaart omgeving

Brocante en Marktjes in de buurt:

Elke zaterdag is er markt in La Châtre

Elke zaterdag is er markt in Montlucon

Op www.info-brocantes.com vind je locale marktjes
www.brocabrac.fr voor brocante (kies voor 36 Indre)
www.vide-greniers.org voor brocante

bottom of page