top of page
  • Foto van schrijverDomaine Savoir Vivre

Hoe het allemaal begon

Een droom van een huis in Frankrijk. Een mooi begin van een droom die werkelijkheid zou worden. Samen dachten wij er al vaak aan, na weer een uitzending van "ik vertrek" gekeken te hebben gingen we googlen. Nog geen idee wat er mag, kon en nodig was om iets te kopen in La Douce France (LDF). Al heel snel vonden we een huisje in de Corrèze. Dat zag er leuk uit, 9000 m2 grond erbij. Misschien een mini camping van maken...wat een ideeën, we raakten niet uit gepraat. We kwamen erachter dat de Franse makelaars geen adressen hebben bij woningen die ze verkopen, we konden dus niet even snel kijken waar we heen moesten. Google maps erbij en verder zoeken. En na weer een avond scrollen...Oui! Dat is de plek! Stacaravan konden we zien en het zwembadje. Het kon niet anders zijn dan het huis wat we in de advertentie hebben gezien. De donderdag voor Pinksteren 2018 keken we elkaar aan en zeiden, de enige manier om te zien of het mooi is, is erheen te gaan die zaterdag. We hadden een lang weekend vrij en ik kon een uurtje eerder van mijn werk weg. Hotel geboekt bij Parijs en de dag erna door naar Eyrein. Werkelijk een dorp met 5 huizen. Wel echt frans! Bij aankomst in het dorp ervoor werden we meteen getrakteerd op een Franse Brocante.




Het was weliswaar Hollands weer, fris met Hollandse luchten en wind. Maar we waren in Frankrijk! Even lekker rond gekeken en natuurlijk nog wat gekocht en daarna richting het huis. Weggetjes binnendoor en op de plek geen internet dus Maps raakte de weg kwijt. Uiteindelijk zagen we het huis. Het karakter van de foto van de makelaar zagen we meteen. Daar was het! We hebben de auto neer gezet en zijn gaan kijken. Het huis bleek wat klein. Huiskamer beneden en 1 slaapkamer boven. Maar het was wel mooi. De grond erbij, Tuin op het westen, ondergaande zon konden we goed zien. Toen nog niet wetende dat de vraagprijs voor dat huis eigenlijk erg hoog was. Al doende leert men zullen we maar zeggen.



Dat huis is het uiteindelijk dus niet geworden maar de liefde voor Frankrijk was verder gegroeid. Dezelfde dag hebben we de omgeving bekeken. De Corrèze is prachtig, Wij werden spontaan verliefd op Argentat. In de voorjaarszon aan de koffie met gebak. Ook Gimel les Cascades was erg mooi, Saint Pardoux la Croisille ook....Barrage du Chastang, een stuwdam in de Dordogne. Het was een memorabel weekend waar we nog vaak aan terug denken. Dit was het weekend waar het allemaal serieus begon!



2.339 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page