top of page
  • Foto van schrijverDomaine Savoir Vivre

Verliefd op het eerste gezicht!

Bijgewerkt op: 2 apr.

Het eerste huis wat we beschreven in de eerste blog werd het dus niet. De zoektocht ging verder. Zoekgebied werd uitgebreid naar Corrèze, Creuse en Indre. Tijdens het zoeken raakte ik alsmaar meer verbaast hoeveel huizen er in Frankrijk te koop staan. Wij wisten natuurlijk dat er veel waren, maar zooooooveeell!? Gelukkig hadden wij een wensenlijstje. Met de wetenschap dat wij gîtes wilde gaan verhuren moest er wel al iets van extra vakantiehuisjes bij zitten. We wilden niet veel klussen aangezien wij daar niet veel tijd voor hebben/hadden. Ons werk in Nederland gaat namelijk ook gewoon door.

Een bouwval gaat het dus niet worden. We wilden graag wat grond erbij. Zwembad zou leuk zijn.

Alle Immo pagina's opgezocht en in favorieten gezet, Facebook pagina's opgezocht. Leboncoin account aangemaakt, en verder blijven googlen. En tijdens dat googlen vonden we ons huis met de zoekwoorden "gîtes+te koop". Wij kwamen uit bij gites.nl die ook een aparte pagina met "te koop" hebben. Account aangemaakt en de mooiste huizen die binnen onze criteria vielen in favorieten gezet. Het eerste huis dat in de favorieten ging was ons huis dus. Veel foto's erbij, en een mooi verhaal. Nu de stoute schoenen aangetrokken en in maart 2019 een mail gestuurd. Het was zondag 17 maart 2019 in het begin van de middag toen we van de eigenaren een mapje met foto's toegestuurd kregen via de mail.

Dit waren foto's die nog niet bij de advertentie stonden. Wow....verliefd op het eerste gezicht! Buiten was het al mooi en binnen ook! Frans, geen strak gestucte muren, mooie oude balken in de huiskamer en een open haard, badkamer met koperen kranen (nee...geen goud!) mooie tegels en een vrijstaand ligbad, prachtige voordeur, zucht....en nu?

We hebben contact opgenomen met de eigenaren en een datum geprikt dat wij naar Frankrijk zouden komen. We konden niet eerder dan begin Juni. Zo gezegd, zo gedaan. Vrijdag 7 juni zijn we naar Frankrijk gereden. Gîte in de buurt geboekt 's nachts op pad. Bij Parijs voor verandering eens anders gereden en we kwamen met onze bus (bijna 2 meter hoog zonder antenne) bij de tunnel van Versailles...2.05 hoog. Dat was best spannend, antenne eraf schroeven en bij elk bord aan het plafond even ons hoofd naar beneden (alsof dat zou helpen....) zodat we het niet zouden raken. Gelukkig allemaal goed gegaan! Des te dichterbij wij kwamen des te meer buikpijn ik kreeg. Ik ken gezonde spanning door mijn hobby (DJ op feestjes) maar dit was anders. In La Châtre nog even wat boodschappen gedaan, het was nu nog 25 minuten rijden. We reden de hoofdweg af via een klein weggetje kwamen we aan. Het was hollands weer, wolken met blauwe lucht en harde wind, hele harde wind! Bij het huis 2 blaffende honden en de eigenaar. We hebben koffie gedronken en op een moment met Nancy samen maakte ik snel deze foto, dat zegt genoeg toch? Dit moest hem worden!

Goed gesprek gehad met de de Nederlandse eigenaar. Rondleiding door, en om, het huis. Alles klopte zoals wij het graag zouden willen. Na deze lange dag zijn wij naar onze slaapplek gereden, daar heerlijk gegeten en op tijd slapen.

Het ontbijt zou vroeg komen in onze gîte. Tijdens het ontbijt de kaart van de omgeving bekeken en genoten wij ook van de plek en uitzicht. We gingen op pad om te zien wat er allemaal te zien en te doen was, ook niet onbelangrijk!

Als laatste die dag nog even langs het huis gereden. De eigenaar was terug naar Nederland en we hebben het huis nog een keer bezocht en vanaf de toegangspoorten nog een keer bekeken.

Die zomer nogmaals een afspraak gemaakt en hebben we de eigenaren samen gesproken. Het voelde alsof wij elkaar al een hele tijd kenden. Gesproken over de ideeën die wij hebben en natuurlijk over prijs en overdracht. Wij waren eruit! In Nederland aangekomen contact opgenomen met onze hypotheek adviseur Albertjan Massier van hypotheekenbuitenland.nl voor nog een deel hypotheek en met onze aankoopbegeleider Wim van Teefellen van ondernemen-frankrijk.nl. De eigenaren hadden een notaris gekozen. Dat bleek achteraf nog wel een dingetje....dat in een een van de volgende blogs. Albertjan had echt alles van ons nodig.....ik heb nog nooit zoveel informatie moeten overdragen! Gelukkig heb ik alles redelijk goed geadministreerd en opgeslagen. Hypotheek aanvraag akkoord!! Wij hadden het "projet" van het voorlopig koopcontract (compromis de vente) getekend bij Wim op kantoor.

Daar ging de punctuele notaris niet mee akkoord, het moest getekend worden op een compromis de vente zonder "projet" op het papier....en zo duurde alles nog wat langer. Aangezien ons huis best veel grond heeft moest het hele pakket papier ook langs de franse Safer. Een organisatie die de lokale agrariërs een eerste keus geeft om het huis en land te kopen, boven ons. Dat zou 3 maanden duren voordat daar duidelijkheid over zou zijn. Spannend ook weer.... En toen kwam, net als in de rest van de wereld, Corona. De gewenste overdracht van 1 mei 2020 ging niet door. Ook de Safer had al hun aanvragen uitgesteld. We mochten rustig afwachten en voorlopig nog even dromen over Frankrijk..... être poursuivi (wordt vervolgd).


www.domainesavoirvivre.com


1.295 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page