top of page
  • Foto van schrijverDomaine Savoir Vivre

Een jaar later open.....

Bijgewerkt op: 2 apr. 2023

De kogel is door de kerk. We hebben besloten om een jaar later officieel open te gaan. Wat hadden wij er een zin in om gasten te ontvangen. Zeker na alle hartverwarmende reacties bij het lanceren van onze website.... maar soms (heel soms) zijn beslissingen die je maakt met je hoofd beter dan met je gevoel, dit is er een.
Nadat wij begin 2019 voor de eerste keer het huis hebben gezien waren er vele slapeloze nachten. Hoe gaan we het doen, wat willen we doen, voor wie willen we dit doen....ga zo maar door (dit alles komt in een volgende blog aan bod). We zijn gaan lezen, informeren en nog eens lezen. Foto's ontvangen van de eigenaren en weer verder dromen. Maar er is realiteit. Er moesten spijkers met koppen geslagen worden. De zomervakantie van 2019 draaide rond "La Maison". Eerste een weekje wat verder in Frankrijk en daarna richting de Indre. We hadden weer een afspraak met Leo en gingen nu Froukje ook ontmoeten. Het was een fijne klik. Rondgelopen over het land waar normaal de koeien lopen. Dat werd dus vlaaien omzeilen! Tijdens de wandeling vernamen we dat het stukje bos aan het eind aan het land ook bij het huis hoorde....wat een ruimte, wat mooi!Het bos in de verte....


Alles werd besproken en beklonken en wij gingen een huis kopen in Frankrijk! Voor de overdracht zijn wij getrouwd op 14 februari 2020, de dag van de liefde! Na een prachtige

dag en een gezellig feest stond ons niets meer in de weg.....dachten wij....

Wij hoorden rond die tijd al iets over corona in Wuhan. Ver van ons bed dachten wij nuchtere Hollanders, maar niets bleek minder waar. Nog geen 4 weken na ons trouwen was corona in Nederland en eind Maart heeft Nancy ook het Covid-19 virus opgelopen. Het was heftig, heel heftig. Er was nog weinig bekend over het virus, ziekenhuis opname was niet nodig, maar het virus zat in elke vezel. Ik ben 2 weken in quarantaine gegaan en we hebben die 2 weken samen doorgebracht. Misschien heb ik ook wel corona gehad, maar dit was in een tijd waar mensen in de zorg met klachten bijna bij uitzondering werden getest. (Speciale dank gaat uit naar alle lieve mensen met kaartjes, bloemetjes en lieve woorden en zeker naar onze personal shopper dochter Mariska die onze boodschappen deed!)


De planning was om 1 mei 2020 te gaan tekenen, maar Frankrijk zat zwaar op slot. Niemand mocht Frankrijk in en in Frankrijk mochten de mensen tot 1 km rond hun huis buiten zijn. Boodschappen konden de fransen doen met een attest die je bij je moest hebben. Een huis kopen op afstand kwam niet in ons op en zouden wij ook niet doen. Het was afwachten. In de tussentijd hadden wij al heel wat spullen verzameld die naar Frankrijk moesten...... de garage stond overvol! Uiteindelijk ging het beter met het virus en de lockdown werd alsmaar meer versoepeld, 15 juni 2020 was Frankrijk weer toegankelijk voor mensen uit de EU. In overleg met Leo en Froukje mochten wij alvast wat spullen brengen.
Uiteindelijk werd de overdracht gepland op 1 augustus 2020. In gedachte hadden wij dan al open moeten zijn, maar het was niet anders. Na de overdracht keihard geklust en echt heel veel gedaan! Na 3 weken weer voldaan naar huis en weer naar het gewone werk. Nancy wordt langzaam beter maar zit nog in revalidatie van corona. Het is heftig allemaal. Begin september ben ik met mijn vriend Benno nog een lang weekend naar Frankrijk geweest om wat spullen te brengen en te kijken hoe alles erbij stond. Begin november zou ik samen met Nancy nog een weekje heen gaan om alle puntjes op de i te zetten voor het volgende jaar, 2021 het jaar van de opening van Domaine Savoir Vivre!

Helaas mocht dat ook niet doorgaan door corona. Frankrijk weer op slot. Geen laatste puntjes op i, niet alles helemaal klaar zoals wij zouden willen.
In de novemberweek dat wij eigenlijk in Frankrijk zouden zijn is Nancy naar het ziekenhuis geweest om foto's te laten maken van haar pijnlijke knie. De uitslag van de foto werd meteen met de arts besproken. Diagnose versleten knie, fase 4 wat betekend pijnstillende injecties of opereren en 3 maanden revalideren. Nadat we van de schrik bekomen waren van dit onverwachte nieuws zei ik dat het goed zou zijn een jaar later open te gaan. Eerst de knie voor elkaar, herstellen en dan maar open in 2022. Nancy had nooit verwacht en er zelf nooit aan gedacht om deze keuze te maken.

Maar soms (heel soms) zijn beslissingen die je maakt met je hoofd beter dan met je gevoel, dit is er een...

Gelukkig hebben we de foto's nog en hebben we een bedrijfje gevonden dat ons huis in de gaten houdt, we zijn blij met Frans Reijnen Multi Service! We blijven jullie op de hoogte houden via de website en Facebook! Blijf gezond et a bientôt!


Groetjes Nancy en Peter


1.052 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page