top of page
  • Foto van schrijverDomaine Savoir Vivre

We gaan bijna open...een terugblik.

Bijgewerkt op: 9 jun. 2023

1 Augustus 2020 was de datum dat wij de overdracht hadden van ons huis. Daarvoor is natuurlijk al heel veel achter de schermen gedaan. Wij hadden de mogelijkheid om al een aantal keren te kunnen kijken bij de oud eigenaren, zodat wij duidelijk in kaart konden brengen wat er gedaan moest worden om alles naar onze zin te maken. De nadruk lag natuurlijk op de gîtes. Ook ons eigen huis had wat aandacht nodig, maar dat was minder belangrijk. Mede door covid liep alles vertraging op. Maar in Juni 2020, nog voor de overdracht van het huis, mochten wij alvast spullen naar Frankrijk brengen. In overleg met de oud eigenaren en hun Franse vriend die het sleuteladres was, ben ik samen met mijn zoon Jasper naar Frankrijk gereden.Zaterdag heen en zondag weer terug. Op die zondag 21 juni werd ik 52, toch wel speciaal om dat samen met mijn zoon in Frankrijk een beetje te kunnen vieren. Kleine kinderen worden groot. Jasper zijn inzicht en lenigheid om de bus goed te vullen was erg welkom. Je merkt het dan toch...ik ben geen 20 meer! Daarnaast heeft Jasper ook zijn rijbewijs, dus samen rijden was ook een feestje. Mooie gesprekken van vader tot zoon. In het 'normale' drukke leven heb je die bijna niet meer.


De eerste bus met spullen is geleverd. Extra wasmachine en droger. Tuin sets. Stoelen en tafels... je kon het zo gek niet bedenken, maar het ging mee. Achteraf kan ik zeggen dat het zeker niet de laatste keer was.1 Augustus 2020 ging het gebeuren. De week ervoor sliepen we al in een gîte zodat wij samen met de oud eigenaren alvast wat 'les' kregen in de werking van het zwembad, het schoonmaken van het zwembad, hoe het water af te sluiten, waar zitten de stroomzekeringen en ga zo maar door. Tussendoor ook vakantie gevierd. Op zaterdag 1 augustus naar de notaris in Chateaumeillant. Kleine ruimte en mondkapjes op...het hele verhaal duurde ruim 2 uur.
Na de overdracht kwam de versterking uit Nederland binnendruppelen. Kinderen, broers, zussen, neefjes nichtjes en vrienden. 2 Weken keihard aan de gang.


La Cabane


La Cabane moest sowieso een andere vloer, de muren moesten een andere kleur en het plafond had een flinke opknapbeurt nodig. Direct op 1 augustus ging de vloer eruit, het bed werd gedemonteerd, stoelen en tafel naar buiten. Eerst begonnen met het plafond. De latex bladerde daar vanaf, deze werd dus afgekrabd en geschuurd. De metalen balken werden industrieel zwart geverfd, een secuur werkje. En om dat industriële idee vast te houden werd het plafond verder niet afgewerkt. Mooi stoer! Daarna werden de verfkwasten en latex uit Nederland gepakt en de meeste muren werden wit. Behalve bij de keuken, die werd mooi bruin. Dat zag er al zoveel mooier uit! Deuren en houtwerk kregen ook meteen een frisse kleur. Daarna ging de vloer erin.
Als ik het zo schrijf lijkt het niets, maar je begrijpt dat een frans huis geen rechte muren heeft. Er moest heel wat gezaagd worden. De badkamer kreeg een opfrisbeurt, wat extra haakjes, nieuwe douche stang, ander kastje aan de wand en natuurlijk een thermostaatkraan. Achter de bedden hebben we van de oude bedden een hoofdbord gemaakt, bedlampjes met usb lader erin (altijd handig) en onder het nieuwe boxspring bed kwam verlichting. Als je naar de wc gaat heb je zacht diffuus licht. Het is anders heel donker. Hieronder zie je de voor- en na foto's.
L'Etable


L'Etable had minder werk in eerste instantie. Eerst het oude meubilair eruit, ruimte maken! Meubels opgeslagen in het bakkershuisje. We hadden besloten dat de er ook 'even' een andere vloer in mocht komen. Oeps...die leek niet heel vast te liggen, maar uiteindelijk...Het is gelukt! De muren fris wit, Deuren en kozijnen ook meteen een nieuwe kleur. Extra haakjes in de badkamer en bij de keuken, boxspring bed in elkaar gezet, met hetzelfde hoofdbord als La Cabane, licht onder het bed gemaakt. Alle verlichting aangepast en meteen voorzien van energie zuinige LED lampen. In alle drie de gîtes staan ook nieuwe energiezuinige koelkasten voor een koud biertje of wijntje, L'Etable is een 2 persoons gîte en heeft dus geen grote eettafel nodig, In Nederland hadden wij een tafel gescoord en helemaal kaal gemaakt. Daarna hebben wij hem door midden gezaagd en opgehangen aan de muur in L'Etable en de andere helft in La Cabane. Wij vinden het erg mooi! De finishing touch van Nancy door de gîte en wij zijn erg tevreden!Le Garage


Le Garage had wat extra aandacht en liefde nodig, zoals wij dat noemen. In de eerste twee weken hebben we dat nog niet volledig kunnen geven. Deze gîte hebben we in stapjes gedaan. Natuurlijk begonnen met opruimen en opslaan van meubelen. Het bed wat hier stond staat nu bij ons op zolder voor familie bezoek. De lange wand kreeg een frisse groene kleur. Deze gîte is voor 2-4 personen, boven een 2 persoons boxspring bed en beneden een luxe slaapbank. Maar dan een echte slaapbank met latten bodem. Franse kwaliteit, loodzwaar en goed! Wij zijn bijna geobsedeerd door haakjes. Dat komt door programma's die wij kijken. De meest gemaakte opmerking in die tv programma's is dat er weinig haakjes zijn...die opmerking kan je bij ons niet meer maken. Haakjes in badkamer en keuken en ook voor je jas. ook hier kan je je zeep en shampoo goed kwijt in de douche, ook zo'n irritatie dingetje. Kledingkast geplaatst, zoals ook in de andere 2 gîtes staan. Ook het boxspring bed met verlichting en nachtlampjes met USB oplaadpunt. Alles bij elkaar een prachtig ge-upgrade gîte en het zorgenkindje is onze meest verhuurde gîte geworden tot nu toe!
De tuin en zwembad


Om ons huis heb je een heerlijke grote tuin, allemaal voor onze gasten. Daar was bijhouden het enige wat we moesten doen. Door alle klussen in de gîtes schoot het er soms bij in. Hier en daar gaat de tuin wat extra liefde liefde krijgen komend jaar. De boomgaard is helemaal af, Gesnoeid en klaar voor een nieuwe zomer. Een heerlijke plek om in de schaduw te genieten van je vakantie. Het zwembad was al helemaal in orde. Daar hebben we nieuwe ligbedden en parasols neer gezet. De schutting tussen het gîtes gedeelte en onze privé tuin is ook vorig jaar al vervangen.
Vanaf half april gaan we de allerlaatste puntjes op de i zetten om vanaf 30 april de eerst familie te ontvangen die alle drie de gîtes heeft gehuurd voor een gezellige familie vakantie. Wij zijn er klaar voor en hebben er onwijs veel zin in!!


Onze speciale dank gaat uit naar de mensen die ons in de afgelopen 2.5 jaar hebben geholpen met hulp, klussen, advies geven en meedenken!


Merci, Yoshi, Elise, Mariska, Jasper, Severin, Matthijs, Rick, Nikita, Naomi, Benno, Charles, Chantal, Guido, Ed, Astrid, Oscar, Tineke, Esther, Lars, Mitchel, Carla, Nico, Peter, Margreet, Niels en Marleen, Gerrit en natuurlijk onze locale Frans. Zonder jullie waren wij nooit tot dit prachtige resultaat gekomen!Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page