top of page
  • Foto van schrijverDomaine Savoir Vivre

Het eerste seizoen is een feit en het was fantastisch!

Bijgewerkt op: 11 mei 2023

Het eerste seizoen is een feit! Wat is de tijd voorbij gevlogen. Alsof april tot eind september in 1 zucht voorbij is gegaan. Zo waren wij nog alles aan het klaar maken voor de opening en zo hebben we voor het laatste keer het gras gemaaid in 2022.Het is moeilijk te omschrijven hoe het voelt als je voor de eerste keer officieel gasten ontvangt. Het hele project heeft alles bij elkaar heel wat jaren geduurd. Vanaf 2019 om precies te zijn. Toen hebben wij voor het eerst het huis bezocht en uiteindelijk gekocht. Vanaf dat moment hadden wij een visie voor ogen, en dat wat er nu staat is dat wat wij in gedachte hadden. Als je daar meer over wilt lezen kan je dat terug lezen op onze blogs op de website.


Wij zijn weer in ons huis in Nederland, hier opschrijven dat we weer thuis zijn in Nederland is raar, zeker omdat Frankrijk net zo goed ons thuis is. Dubbel gevoel eigenlijk.

Maar, wat hebben wij een leuke, lieve en gezellige gasten mogen ontvangen. Oude vrienden, familie, spontaan langskomende vrienden, oud collega's en ook heel veel onbekenden. Iedereen was blij dat ze er waren, het was immers vakantietijd. Sommige waren moe van de reis, anderen hadden het in twee keer gereden en kwamen meer uitgerust aan op onze domaine. Mooie gesprekken gevoerd en lekkere wijntjes gedronken. Ook onze domaine hondje Lili heeft genoten van alle lieve hondenvriendjes en vriendinnetjes die ze heeft ontmoet!Vaak was 1 van de eerste dingen die men vroeg....Hoe heb je deze plek gevonden? En zo begonnen de eerste verhalen over de zoektocht, het verblijf en alles wat daarbij hoort.

Ook veel gasten die Nancy even de helpende hand toestaken met het gras maaien of met het verplaatsen van het te laat geleverde schapenhek inclusief heel veel palen en 2 poorten. Gasten die hielpen om de vijver fontein weer werkend te krijgen en gasten die een metalen hek hielpen verplaatsen. Hulp was het toverwoord, allemaal heel erg bedankt!

Want ook in deze nieuwsbrief mag het gezegd worden, bijna alles kwam op Nancy neer. Nancy deed het werk in Frankrijk en ik, Peter, was grotendeels aan het werk in Nederland. En daarom wil ik Nancy ook even in het zonnetje zetten, net zoals ze mij in het zonnetje heeft gezet in een bericht op Facebook. Wat ben ik onwijs trots op je hoe je dit hebt gedaan! Je ontving de gasten, maakte je praatjes, kookte regelmatig overheerlijk, zorgde voor een sprankelend zwembad, zorgde voor de plantjes en het onkruid. En je was altijd het aanspreekpunt voor vragen en oplossingen. 7 Dagen in de week en 24 uur per dag heb je je verantwoordelijkheid gedragen voor de gasten. Chapeau! Dat veel van onze gasten dat ook waardeerden lees je in de reviews op onze website.
En nu zijn wij onze plannen aan het maken voor het tweede seizoen. Misschien nog wel spannender dan het eerste seizoen. We gaan weer reclame maken en ons nieuwe concept toelichten.

Het eerste seizoen werd ons duidelijk dat we gasten ontvingen die rust zochten aan het zwembad of zichzelf verloren in hun boek, een wandeling of een fietstocht maakten of een mooie toer reden met de auto. We hadden weinig kinderen als gast. We hebben er een paar als gast gehad en dat waren schatjes! Nu hebben wij ook 2 tweepersoons gîtes en een 2 tot 4 persoons gîte, dus veel meer mensen kan je ook niet kwijt in een gîte.
Daarom gaan we vanaf 2023 een 'no kids' accommodatie worden. Rust, ruimte en het zwembad voor volwassenen zonder kinderen, zodat wij je nog meer rust kunnen geven. Ook in het hoogseizoen als veel accommodaties vollopen met kinderen. Daarnaast mag je altijd je hond(je) meenemen, we hebben wel een paar regels, maar hondvriendelijk is toch ook goed om te weten.

Belangrijk om te weten is, dat als je als familie of vrienden groep alle 3 de gîtes huurt, jullie kinderen natuurlijk van harte welkom zijn!!


Wij hebben ook onze website aangepast. Elk jaar wachten wij in spanning af wat de trend kleur gaat worden van het komende jaar. Voor 2023 is dat de kleur "Wild Wonder". De website is aangepast in dat kleurenpallet zodat hij er voor 2023 weer fris en fruitig uit ziet! Op de button hieronder kan je doorklikken naar de nieuwe website.Als laatste willen wij alle gasten die ons het afgelopen jaar hebben bezocht heel erg bedanken! Jullie hebben onze eerste zomer in Frankrijk op Domaine Savoir Vivre tot een fantastische zomer gemaakt!

Merci beaucoup en graag tot volgend jaar bij Domaine Savoir Vivre,

salut, Nancy en Peter

en...PS. je kan al boeken voor het volgende jaar! Er zijn je al wat gasten voor geweest die zin hadden in nog een keer Domaine savoir Vivre. Dus reserveer op tijd!


Recente blogposts

Alles weergeven

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page